Welkom op

de website

Airconditioningadviseur.nl geeft u advies en tips over de aanschaf van airco's. Daarnaast kunt u meerdere specialisten vergelijken uit uw regio. Zo kunt u tot wel 30% op de kosten besparen van een airconditioning!

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

De voordelen en nadelen van een airconditioning

Net als eigenlijk  alles in het leven heeft een airconditioning ook voordelen en nadelen. De voordelen zijn natuurlijk snel op te sommen. De vraag is echter of u ook bekend bent met de nadelen van een airconditioning. Laten we daarom eerst een aantal voordelen van een airconditioning opsommen om daarna ook de nadelen van een airconditioning te bespreken met u.

De voordelen van een airconditioning

Laten we de voordelen van een airconditioning voor u opsommen:

  • Het wordt lekker koel voor u in de kamer
  • U kunt lekker slapen
  • U bepaalt zelf of het warm of koud mag worden in uw huis
  • Een koelere werkomgeving is gunstig voor de productiviteit

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen van een airconditioning. Dit zijn echter de meest belangrijke voordelen.

De nadelen van een airconditioning

Laten we de nadelen van een airconditioning wat uitgebreider bespreken voor u dan slechts een opsomming. Een van de grootste nadelen van een airconditioning is toch wel dat u symptomen van een verkoudheid kunt krijgen. Dit komt vaak omdat de airconditioning te koud is ingesteld en het verschil tussen de buiten temperatuur en de binnen temperatuur te groot is. U kunt dan een snotterige neus krijgen of een droge keel. Ook kunt u veel gaan hoesten.
Een ander groot nadeel is dat een airconditioning schoongemaakt moet worden. Als dit niet gebeurt dan zullen vele vieze deeltjes door de lucht gaan. Ook kan een kamer gaan stinken. Het is vies. Daarnaast kunt u er hoofdpijn door krijgen en ook moe van worden.
Een laatste nadeel wat we graag aanstippen zijn de financiële gevolgen. Naast de aanschaf van een airconditioning moet u namelijk ook de airconditioning onderhouden. U kunt hiervoor een onderhoudscontract afsluiten bij een goed airconditioning bedrijf.